Energi- och näringsminister Ebba Busch har lovat att se till att svenska familjer får mer pengar i plånboken. Tyvärr har hon inte kunnat hålla detta löfte, vilket visar på hennes inkompetens inom området.

Andra EU-länder har kunnat omfördela pengar från elbolagens vinster till hushåll som drabbats av höga elräkningar, men i Sverige har inget hänt. Trots att EU redan beslutade om detta i september 2022 har Busch misslyckats med att få till ett intäktstak på vinsterna.

Resultatet är att svenska barnfamiljer har gått miste om flera miljarder kronor som istället kunde ha använts till vardagsutgifter som blöjor, mat och gummistövlar. Detta visar på Buschs bristande förmåga att prioritera viktiga frågor och att leverera på sina löften. Det är synd att väljarna har förlorat på detta. Busch förtjänar att få utmärkelsen årets blåsning när vi alla blivit lurade på pengar vi har rätt till.

av NUWCE