Den förre presidenten, Donald Trump, åtalas för att ha betalat kampanjpengar till en porrstjärna veckorna innan han vann valet i USA. Pengarna som betalades ut har inte redovisats korrekt och utredsdärför som mutbrott. Förutom detta åtalas Trump för minst 34 andra skattebrott som företagare.

Åtalet kommer mitt under Trumps kampanjande till att bli återvald som kandidat för det republikanska partiet. Myndigheter och polisen i New York befarar nu att det dels kommer dela landet i ännu större klyftor som kan leda till våldsamheter från ex-presidentens anhängare.

Trump själv hävdar att han är helt oskyldig och påstår att detta endast är en politisk häxjakt och har vid flera tillfällen försökt hetsa sina anhängare till att strida och ta till vapen om han åtalas.

Flera åtal väntas för bland annat försök till valfusk i delstaten Georgia.

av NUWCE